Business Internaţional

Lotul de atletism al României exclus de la Cupa Europei la aruncări din cauza unui caz de Covid-19

Lotul de atletism al României exclus de la Cupa Europei...

Autor: Rafael Hekman

09.05.2021, 22:31 72

Stadionul Park Mladeži din Split, Croaţia, a găzduit sâmbătă şi duminică, întrecerile Cupei Europei de aruncări. Delegaţia României a fost exclusă din concurs în a doua zi, după ce a fost depistat un caz de infecţie cu Covid-19 în rândul atleţilor. Sâmbătă, Rareş Toader a câştigat medalia de aur.

La competiţie au participat 399 de sportivi din 42 de ţări, printre are şi 17 atleţi români.

Federaţia Română de Atletism (FRA) a anunţat că duminică, în a doua zi de competiţie, sportivii care trebuiau să evolueze, au fost eliminaţi din concurs.

„Ghinion la al treilea test Covid-19 pentru delegaţia României prezentă la Cupa Europei de aruncări! Sportivii români care trebuiau să concureze duminică, în cea de-a doua zi de întreceri de la Split (Croaţia), au fost scoşi din competiţie. Motivul? Unul dintre atleţii tricolori prezenţi în Croaţia a fost testat pozitiv sâmbătă, 8 mai 2021, cu virusul Covid-19, iar, conform protocolului sanitar al ţării gazde, sportivii nu au fost lăsaţi să părăsească hotelul în care erau cazaţi.”, se specifică în comunicatul FRA.

FRA mai precizează că testul este obligatoriu a fi făcut cu 48 de ore înainte de întoarcerea în ţară sau după minim două zile de şedere în Croaţia.

„Menţionăm faptul că la ambele teste anterioare, realizate unul înainte de plecarea la Split şi al doilea efectuat în Croaţia, înainte de concurs, toţi membrii delegaţiei ţării noastre au ieşit negativi.”, se mai spune în comunicat.

Într-o situaţie similară s-a aflat şi delegaţia Ucrainei. După ce un membru al delegaţiei lor a fost testa pozitiv, întreg lotul ţării vecine a fost exclus din concurs.

Rezultatele obţinute sâmbătă de către sportivii români în competiţiei rămân valide.

Astfel sportivul Rareş Toader a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a greutăţii, cu o performanţă de 20,83 m

Celelalte rezultate obţinute în prima zi de sportivii români:

Suliţă masculin tineret – Răzvan Cărare – locul 5 – 65,41 m (S.B.);
Disc feminin tineret – Ioana Diana Ţigănaşu – locul 16 – NM;
Disc masculin tineret – Constantin Zanfir – locul 16 – 48,03 m;
Suliţă masculin seniori – Alexandru Novac – locul 7 – 77,25 m;
Ciocan feminin tineret – Adela Stanciu – locul 9 – 61,23 m.

Lotul echipei României este alcătuit din sportivii: Mihăiţă Andrei Micu (ciocan), Alin Firfirică (disc), Sergiu Ursu (disc), Rareş Toader (greutate), Alexandru Novac (suliţă), Denis Adrian Both (suliţă), Marius Bîră (greutate), Constantin Zanfir (disc), Ionuţ Dragoş Nicorici (ciocan), Răzvan Cărare (suliţă), Bianca Ghelber (ciocan), Andreea Iuliana Lungu (disc), Andreea Apachiţei (greutate), Ioana Plăvan (suliţă), Adela Stanciu (ciocan), Ioana Diana Ţigănaşu (greutate/disc), Adela Alisia Paruba (suliţă).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO