Business Internaţional

Lovitură de teatru pe piaţa financiară britanică: Viceguvernatorul băncii Angliei şi-a dat demisia, după ce a fost criticată că nu este competentă pentru acest job

Lovitură de teatru pe piaţa financiară britanică:...

Autor: Ştefan Stan

14.03.2017, 14:01 3345

Charlotte Hogg, viceguvernatorul Băncii Angliei, şi-a demisia după criticile din partea parlammentarilor că nu a declarat că fratele ei lucrează într-o bancă pe care trebuia să o reglementeze, scrie Bloomberg.

Demisia vine ca o lovitură şi ruşine pentru Banca Angliei şi pune sub presiune ceea ce a învăţat din cele două cazuri asemănătoare de conflicte de interes din ultimii ani.

Hogg, în vârstă de 46 de ani, este descendentă a unei dinastii politice din Marea Britanie. Tatăl ei a servit în guvernele conservatoare ale lui Margaret Thatcher şi John Major, mama ei a fost consilieră a lui Major, iar bunicul şi stră-bunicul au fost amândoi lord chancellors. 

Fratele ei, Quintin Hogg, este director la Barclays, iar Hogg a spus luna aceasta că nu a raportat aceasta când a fost angajată ca directorul operaţional al Băncii Angliei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO