Business Internaţional

Lovitură de teatru: Donald Trump şi-a schimbat şeful de campanie electorală, aducând un om care a făcut lobby pentru cel mai puternic oligarh ucrainean şi l-a sprijinit pe fostul preşedinte prorus al Ucrainei

Lovitură de teatru: Donald Trump şi-a schimbat şeful...
24.04.2016, 17:13 86314

Donald Trump, miliardarul american care se luptă să obţină candidatura Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA, a făcut o mişcare şoc în încercarea de a obţine nominalizarea: şi-a schimbat şeful de campanie electorală, aducându-l la conducere pe Paul Manafort, un lobbyist extrem de puternic în cercurile de la Washington.

Conform presei internaţionale, Manafort, 67 de ani, a fost angajat de Donald Trump, luna trecută, pentru a aduce claritate şi ordine în campania electorală, înaintea convenţiei naţionale a partidului republican.

Topul celor mai puternice armate din lume. Pentru prima dată, Polonia a întrecut Germania

Cele mai ieftine locuri de vis unde puteţi călători. Destinaţii impresionante, la preţ redus! Galerie FOTO

Cum arată noile uniforme ale Tarom, semnate Cătălin Botezatu. Galerie FOTO

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ. Galerie FOTO

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti, îngheţate în timp, departe de zgomotul şi agitaţia marilor oraşe. Galerie FOTO spectaculoasă

Cel mai colorat maraton: cum arată Color Run de la înălţime. Galerio FOTO. VIDEO

Trebuie să încerci! Oaza din subteran: Cafenea, cinema 3D, restaurant la 120 de m adâncime. Galerie FOTO

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Manafort a  lucrat pentru fostul preşedinte american, Gerald Ford şi George W. Bush.

Donald Trump trebuie să obţină nominalizarea partidului republican pentru alegerile prezidenţiale din toamă, iar teama lui este că în ciuda faptului că a obţinut cele mai multe voturi în alegerile preliminare, convenţia s-ar putea să nu-l aleagă pe el. Există un precedent în istoria Partidului Republican, când Ronald Reagan a avut mai multe voturi în alegerile preliminare, dar convenţia l-a ales pe Gerald Ford.

Manafort a lucrat acum câţiva ani în Ucraina, pentru fostul preşedinte prorus, Viktor Ianukovici. De asemenea, conform Financial Times, Manafort a făcut lobby şi pentru oligarhul Rinat Akhmetov, care căuta oportunităţi de business în lumea vestică.

Conform presei internaţionale, Manafort nu a dorit să răspundă întrebărilor ziariştilor americani, legat de perioada când a lucrat pentru Ianukovici.

Ianukovici a fost dat jos de la putere de către celebrul maidan din piaţa centrală din Kiev, atunci când nu a vrut să semneze tratatul de aderare la Uniunea Europeană.

În noul job, Manafort, va încerca să-i schimbe imaginea lui Donald Trump în rândul celor care trag frâiele în Partidul Republican, ei trebuie să-i convingă pe mai marii partidului, că Donald Trump este cea mai bună opţiune pentru a câştiga Casa Albă, în ciuda faptului că nu este unul de-al lor. De altfel, Donald Trump a început să-şi schimbe imaginea, fiind mai atent la apariţiile publice şi la discuţiile cu presa. Dacă până acum, miliardarul american vorbea liber, presa internaţională spune că va începe să folosească prompterul în ţinerea discursurilor, pentru a nu face greşeli.

Sursă foto: nymag.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO