Business Internaţional

Lovitură de teatru: Nevasta premierului israelian Benjamin Netanyahu, cu care s-au întâlnit Dragnea şi Dăncilă la Israel, este acuzată de utilizarea frauduloasă a banilor publici, iar procurorul general îl suspectează şi pe prim-ministru

Lovitură de teatru: Nevasta premierului israelian...

Autor: Alex Ciutacu

21.06.2018, 20:31 353

Nevasta premierului israelian benjamin Netanyahu a fost acuzată de utilizarea frauduloasă a banilor publici şi aduce mai multe probleme legale familiei, în contextul în care procurorul general îl suspectează şi pe prim-ministru de corupţie, potrivit Bloomberg.

Sara Netanyahu a fost acuzată că ar fi folosit 100.000 de dolari din banii statului pentru a-şi plăti mesele scumpe între septembrie 2010 şi martie 2013. Ea a negat aceste acuzaţii, iar prim-ministrul spune că familia sa este victima unei „vânătoare de vrăjitoare” politice din partea celor de stânga şi din partea jurnaliştilor care încearcă să dea jos guvernul său.

Într-un răspuns emis prin intermediul paginii de Facebook a premierului, avocaţii soţiei sale numesc acuzaţiile „absurde şi deluzorii”.

„Nu a fost nicio fraudă” sau orice altă infracţiune, transmit avocaţii. Sara Netanyahu „nu este într-o funcţie publică şi nu ştia procedurile”.

Problemele legale ale familiei Netanyahu au fost extrem de vehiculate în spaţiul public din Israel în ultimii trei ani, iar în cazul prim-ministrului, i-au afectat supravieţuirea politică. Procurorul General Avichai Mandelblit revizuieşte recomandările poliţiei în legătură cu o posibilă acuzare a premierului într-un caz în care acesta are legături cu o serie de cadouri scumpe pe care el şi nevasta lui le-au primit de la mai mulţi oameni de afaceri, printre care şi producătorul de la Hollywood, Arnon Milchan.

                                          

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO