Business Internaţional

Lovitură de teatru în Rusia: Guvernul de la Moscova, condus de premierul Dmitri Medvedev, a demisionat. Putin a formulat o serie de "modificări fundamentale" în Constituţie, care vor ”schimba balanţa puterii în întregime”

Lovitură de teatru în Rusia: Guvernul de la Moscova,...

Autor: Mihai Draghici

15.01.2020, 15:58 543

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a anunţat miercuri că demisionează, în contextul unor schimbări constituţionale anunţate de preşedintele Vladimir Putin.

Dmitri Medvedev a argumentat că Vladimir Putin a formulat o serie de "modificări fundamentale" în Constituţia Rusiei.

"Aceste schimbări, dacă vor fi adoptate şi cel mai probabil vor fi adoptate, aşa cum a spus Vladimir Putin, vor genera schimbări semnificative nu doar pentru un număr de articole ale Constituţiei, ci şi pentru balanţa puterii în întregime", a declarat Dmitri Medvedev, citat de agenţia de presă Sputnik.

Preşedintele Vladimir Putin a propus miercuri acordarea Dumei de Stat prerogativa desemnării premierului, a vicepremierului şi a miniştrilor, precizând că preşedintele va fi obligat să numească în funcţii persoanele desemnate. "Propun modificarea ordinii şi sarcinilor Dumei de Stat, care nu doar va accepta, ci şi va desemna candidatul pentru conducerea Guvernului Rusiei. Ulterior, pe baza recomandării premierului, vor fi desemnaţi vicepremierii şi miniştrii", a declarat Vladimir Putin, subliniind că preşedintele va fi obligat să numească în funcţii candidaţi desemnaţi. "Cu alte cuvinte, preşedintele nu va mai putea respinge candidaţii aprobaţi de Parlament pentru aceste funcţii", a explicat Vladimir Putin, conform agenţiei Tass.

Vladimir Putin i-a mulţumit lui Dmitri Medvedev pentru activitate şi l-a rugat să rămână în funcţie până la numirea unui nou Cabinet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO