Business Internaţional

O nouă lovitură pentru unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de la Holywood, Harvey Weinstein: Producătorul a fost părăsit de soţie după ce actriţele Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie l-au acuzat de hărţuire sexuală

O nouă lovitură pentru unul dintre cei mai cunoscuţi...

Autor: Dragoş Dinu

11.10.2017, 14:33 480

După ce a fost concediat din propria companie, Harvey Weinstein, mogulul de film de la Hollywood, are parte de o nouă lovitură chiar din partea soţiei sale Georgina Chapman, care a anunţat marţi că se desparte de acesta în urma scandalului în care producătorul a fost acuzat de mai multe femei, printre care Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie, de hărţuire sexuală, potrivit The Guardian.

Barack Obama şi Hillary Clinton şi-au exprimat dezgustul faţă de acţiunile lui Harvey Weinstein. Soţia sa, Georgina Chapman este cofondatoarea brandului de lux Marchesa şi are împreună cu Weinstein doi copii.

Gwyneth Paltrow spune că avea 22 de ani când Weinstein i-a oferit rolul din "Emma". Actriţa povesteşte că înainte de a începe filmările Weinstein i-a cerut să vină la o întâlnire cu el, la hotelul din Beverly Hills. Times scrie că Paltrow a declarat că întâlnirea s-a încheiat "cu Weinstein punând mâinile pe ea, sugerându-i să se îndrepte spre dormitor pentru un masaj ".

"Eram un copil, am fost pietrificată", a declarat ea celor de la New York Times. Paltrow i-a respins avansurile, a plecat imediat şi i-a povestit iubitului ei de atunci, actorul Brad Pitt, care l-a confruntat pe producător.

Angelina Jolie a declarat: "Am avut o experienţă nefastă cu Harvey Weinstein în tinereţea mea şi am ales să nu mai lucrez niciodată cu el. De asemenea, am avertizat şi alte persoane să nu o facă", a spus Jolie, într-o declaraţie pentru Times. "Acest comportament vizavi de femei în orice domeniu şi în orice ţară este inacceptabil."

Harvey şi Bob Weinstein sunt cei doi fraţi care au fondat Miramax Films în 1979, iar în 2005 au înfiinţat The Weinstein Company. Lista lor de premii prestigioase include nominalizarea la Oscar a filmelor "Sex, Lies and Videotape", "Shakespeare in love", "Pulp Fiction" şi "Gangs of New York".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO