Business Internaţional

Lufthansa oferă 200 milioane de euro pentru Air Berlin, operatorul intrat în insolvenţă

Lufthansa oferă 200 milioane de euro pentru Air Berlin,...

Autor: Catalina Apostoiu

25.09.2017, 00:00 319

Un preţ de 200 de milioane de euro oferit de Lufthansa pentru achiziţia activelor companiei aeriene insolvente Air Berlin, plus 100 milioane de euro pentru acoperirea costurilor operaţionale este unul corect, a declarat o sursă familiară cu situaţia citată de Reuters.

Ziarul german Bild am Sonntag a anunţat că ar putea trece trei luni între semnarea unui contract de achiziţie şi punerea în aplicare a acestuia pentru că orice acord ar avea nevoie de aprobarea autorităţilor germane şi europene pe competiţie. La sfârşitul săptămânii trecute, comitetul de creditori ai Air Berlin a anunţat că va discuta cu Lufthansa şi compania britanică easyJet ca posibili cumpărători ai activelor Air Berlin.

Sursa citată a declarat pentru Reuters că sloturile de la aeroportul din Düsseldorf se numără printre activele pe care atât Lufthansa, cât şi easyJet doresc să le achiziţioneze. Potrivit Handeslbatt, doi antreprenori care au pierdut prima rundă a bătăliei ofertelor pentru Air Berlin au declarat că vor contesta în instanţă decizia creditorilor de a favoriza Lufthansa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO