Business Internaţional

Lufthansa va reduce puternic numărul locurilor first class pe zborurile de cursă lungă

Lufthansa va reduce puternic numărul locurilor first class pe zborurile de cursă lungă

Autor: Vlad Popescu

21.02.2013, 15:09 257

Operatorul aerian va începe cu eliminarea locurilor la clasa întâi de pe o parte dintre aeronavele Airbus A340-300, urmate de Boeing 747-400 anul viitor. Printre primele rute pe care nu se vor mai găsi bilete first class se numără Frankfurt - Vancouver, traseu pe care un bilet dus-întors pentru săptămâna viitoare costă 10.020 euro, potrivit Bloomberg.

"Deservesc rute unde nu mai există cerere pentru clasa întâi. Suntem un pic exotici din acest punct de vedere. Aveam locuri first class pe 94 din cele 100 de avioane de cursă lungă. Alte companii credeau că suntem nebuni", a declarat directorul general al Lufthansa, Christoph Franz, citat de Bloomberg.

Rutele cu cea mai ridicată cerere pentru locuri first class sunt Frankfurt - Kuweit, Johannesburg, Riad şi Miami, a precizat purtătorul de cuvânt al Lufthansa, Michael Lamberty.

Tot joi, Lufthansa a anunţat că va cumpăra 108 de avioane noi, pentru 9 miliarde euro, inclusiv 8 aeronave de dimensiuni mari.

Compania germană va avea mai puţine avioane echipate cu locuri la clasa întâi decât British Airways IAG, care oferă astfel de servicii pe 80% dintre avioanele din flota de cursă lungă.

British Airways IAG deţine 112 avioane de cursă lungă, 90 dintre acestea fiind echipate cu locuri la clasa întâi, potrivit purtărorului de cuvânt al grupului britanic, Michael Johnson.

Air France oferă servicii de lux pe 40% din cele 100 de avioane de cursă lungă, după ce a decis în 2010 să renunţe la o parte dintre locurile first class şi să crească numărul de locuri economy.

În 2011, 50,4% din veniturile obţinute de Lufthansa din zborurile de cursă lungă au fost atrase de la pasageri first class şi business class. Procentul a coborât la 49,3% în primele nouă luni ale anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO