Business Internaţional

Lumea este terenul de joacă al milionarilor. Există peste 18 milioane de milionari în SUA, iar numărul acestora la nivel global continuă să crească

Lumea este terenul de joacă al milionarilor. Există...

Autor: Iulian Tenchiu

27.10.2019, 13:05 911

La momentul actual în SUA există aproape 19 milioane de milionari. La nivel global există 47 de milioane de milionari în dolari, cu 1.1 milioane mai mulţi decât în 2018, iar creşterea se va menţine, scrie The Economist.

În aceast an, în ciuda războiului comercial şi a temerilor legate de recesiune, SUA a creat alţi 675.000 de noi bogătaşi.

În China, există de asemenea patru milioane de oameni care se pot bucura de statutul de milionar, în timp ce Germania se poate lăuda cu trei milioane, iar China cu două.

Numărul milionarilor din înreaga lume a crescut cu 1,1 milioane, la 46,8 milioane de persoane, care deţin în total 158.300 de miliarde de dolari în active nete, 44% din totalul global, mai arată un studiul.

Înainte ca Boris Johnson să devină prim-ministru Marii Britanii, acesta era primar al Londrei, iar pe vremea acestuia capitala se putea lăuda cu 72 de miliardari, număr care îl depăşea pe cel al bogaţilor din New York.

„Acum avem 72 de miliardari în Londra, cu mult mai mult decât în New York. Londra este pentru miliardari ceea ce este jungla din Sumatra pentru urangutani”, a declarat acesta în 2014 în cadrul unui inverviu.

Cu toate că oficialii de la Londra susţin că acest oraş este în prezent casa a 95 de miliardari, atunci când vine vorba despre milionari, cifrele nu sunt tocmai favorabile. Pe fondul incertitudinii create de fenomenul Brexit, Marea Britanie a pierdut în 2018 aproximativ 27.000 de milionari în dolari. Această este una dintre puţinele ţări unde numărul celor bogaţi nu înregistrează o creştere importantă.

Se estimează că averea globală - care a crescut cu 2,6% în ultimul an - va continua să crească cu 27% în următorii cinci ani la 459.000 de miliarde de dolari până în 2024. Numărul milionarilor va creşte, de asemenea, în această perioadă până la aproape 63 de milioane.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO