Business Internaţional

Lumea se înarmează: Ruşii au exportat armament de 15 miliarde de dolari anual în ultimii ani

Lumea se înarmează: Ruşii au exportat armament de 15...

Autor: Mircea Olteanu

28.01.2019, 12:57 180

Rusia a exportat anual armament în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari în ultimii trei ani, a declarat Dmitri Şugaiev, directorul Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară, precizând că principalele produse de export sunt echipamente pentru aviaţie, informează agenţia Tass.

"În ultimii trei ani volumul nostru anual a fost de aproximativ 15 miliarde de dolari", a declarat oficialul rus.

Şugaiev a menţionat că "produsele principale, care reprezintă mai mult de 50% din exporturile de armament, sunt echipamente pentru aviaţie".

Potrivit unui studiu recent al Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), Rusia a devenit în 2017 al doilea cel mai mare producător de armament din lume, depăşind Marea Britanie, însă la mare distanţă în spatele Statelor Unite.

Valoarea totală a vânzărilor de armament, în plan intern şi extern, realizate de cele 10 companii ruse din topul SIPRI a ajuns la 37,7 miliarde de dolari în anul 2017.

Almaz-Antey este cea mai bine clasată firmă rusă din topul SIPRI, cu vânzări de armament în valoare de 8,5 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO