Business Internaţional

Lupte intense au fost consemnate la Alep, în cursul nopţii de miercuri spre joi

Lupte intense au fost consemnate la Alep, în cursul...

Autor: Mircea Olteanu

04.05.2016, 13:45 139

Coaliţia Fatah Halab, care reuneşte mai multe grupuri de opoziţie din Siria, a lansat un atac major asupra zonelor controlate de regimul de la Damasc, însă, în pofida succeselor iniţiale, ofensiva a fost respinsă în cursul dimineţii de miercuri, informează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Rami Abdel Rahman, şeful organizaţiei non-guvernamentale, a afirmat că aceasta a fost cea mai violentă luptă consemnată în Alep în ultimul an.

Un corespondent al AFP din oraş a raportat tiruri de artilerie grea şi raiduri aeriene pe toată durata nopţii.

Agenţia siriană de ştiri SANA a informat că trei civili au murit, miercuri dimineaţa, în urma atacurilor cu rachetă care au vizat un cartier controlat de guvern.

Izbucinte la 22 aprilie, violenţele care au loc în oraşul sirian Alep s-au soldat cu moartea a aproape 300 de civili, fapt ce a determinat Rusia şi Statele Unite să-şi intensifice eforturile pentru implementarea unui armistiţiu care să pună capăt luptelor.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite urmează să se întrunească miercuri, pentru a discuta pe tema crizei din Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO