Business Internaţional

Macron despre scopul Summitului NATO de la Madrid: Va confirma suplimentarea capabilităţilor pe flancul estic, inclusiv în România

Macron despre scopul Summitului NATO de la Madrid: Va...

Autor: Mihai Draghici

15.06.2022, 12:15 35

Summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Madrid va confirma suplimentarea capabilităţilor militare pe flancul estic, a afirmat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, precizând că va fi consolidat şi dispozitivul militar aliat din România.

"Dorim să avansăm în continuare pe plan bilateral, lucrăm, la cererea autorităţilor române, la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale române. Miniştrii de resort au putut să discute şi să stabilească un document-cadru. Vrem să consolidăm acest document-cadru pe plan politic şi militar", a declarat Emmanuel Macron miercuri, la Baza Mihail Kogălniceanu, în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele Klaus Iohannis.

"În cadrul NATO, căci în acest cadru armata franceză se află pe teritoriul român, împreună cu ceilalţi aliaţi şi cu sprijinul armatei române, dispozitivul actual va lua amploare, îşi va spori capacităţile. Reuniunea la nivel înalt care va avea loc la Madrid va confirma această ambiţie şi este o dovadă suplimentară a unităţii noastre, pentru a îndepărta orice ameninţare militară pe flancul estic al Uniunii Europene şi NATO", a subliniat preşedintele Franţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO