Business Internaţional

Macron se plânge că francezii se plâng prea mult

Macron se plânge că francezii se plâng prea mult

Autor: Răzvan Botea

14.10.2018, 11:53 148

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a sugerat joi că francezii se plâng prea mult, dându-le o nouă oprtunitate oponenţilor săi de a-l critica, scrie Bloomberg.

La o festivitate în cinstea generalului francez din Al Doilea Război Mondial, de Gaulle, un grup de penionari s-au plâns că nu au venituri lunare suficient de mari. Acesta a citat discuţia dintre de Gaulle şi nepotul său: „putem vorbi liberi şi singurul lucru pe care nu l-am făcut a fost să ne plângem”. Macron a spus că el crede că „aceasta a fost o practică bună a generalului. Ţara ar fi mai bună dacă lucrurile ar sta aşa”.

Mai departe, reşedintele francez a spus că oamenii nu realizează cât de norocoşi sunt că locuiesc în Franţa, o ţară cu speranţă de viaţă mai ridicată decât altele.

Acest comentariu a provocat o scădere a lui Macron în sondaje, până la o popularitate de 30%.

În urma comentariului său, oponenţii săi l-au numit arogant şi superior. Toate posturile de ştiri au acoperit subiectul comentariilor lui Macron, care a continuat prin a spune că „tot ce trebuie să faci în Franţa ca să-ţi găseşti un job este să treci strada”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO