Business Internaţional

MAE: A început a doua zi de votare în secţiile din Noua Zeelandă şi Australia

MAE: A început a doua zi de votare în secţiile din...

Autor: Petru Mazilu

05.12.2020, 22:08 33

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a început a doua zi de votare pentru alegerile parlamentare în secţiile din Noua Zeelandă şi Australia. Românii care locuiesc la antipozi votează deja la secţiile din Auckland, Canberra, Melbourne şi Sydney.

A doua zi a votării în străinătate la alegerile parlamentare 2020 a început în Auckland, Noua Zeelandă. Secţia de votare s-a deschis la ora 20.00, ora României. La ora 22.00, ora României, a început a doua zi a votării şi la secţiile organizate în oraşele australiene Canberra, Melbourne şi Sydney, urmate de secţiile de votare din Adelaide (22.30 ora României) şi Brisbane (ora 23.00 ora României).

Conform fusului orar, următoarele secţii care se vor deschide sunt cele din Seoul şi Tokyo (ora 24.00 ora României), Perth, Shanghai, Hong Kong, Beijing, Manila, Kuala Lumpur şi Singapore (ora 1.00 ora României).

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot vota la alegerile parlamentare din anul 2020 la oricare dintre cele 748 de secţii organizate în străinătate, sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie.

Secţiile de votare sunt deschise între orele 7.00 şi 21.00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare sau se află la rând în afara sediului secţiei de votare, pentru a intra în localul de votare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO