Business Internaţional

MAE anunţă întreruperea circulaţiei navelor în Grecia din cauza vântului puternic din Marea Egee

MAE anunţă întreruperea circulaţiei navelor în...

Autor: Departamentul Politic

14.09.2019, 13:59 331

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau vor să călătorească în Grecia că circulaţia navelor din porturile Pireu şi Rafina a fost înreruptă, sâmbătă, pe fondul intensificării vântului din Marea Egee.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că autorităţile locale de resort au dispus întreruperea circulaţiei navelor maritime, pentru data de 14 septembrie 2019, din porturile Pireu şi Rafina, pe fondul intensificării vântului (nivel 7-8 pe scara Beaufort, pe alocuri 9) din Marea Egee”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Sursa citată mai spune că „cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena:+306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076”.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, http://www.meteoalarm.eu/en_UK/0/0/GR-Greece.html, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO