Business Internaţional

MAE: Austria a reintrodus controale la graniţe, posibile întârzieri pentru şoferi în Slovenia

MAE: Austria a reintrodus controale la graniţe, posibile...

Autor: Ana Maria Lazăr

29.12.2015, 15:18 180

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Republicii Slovenia că, urmare a măsurilor luate recent de autorităţile din Republica Austria, privind reintroducerea controalelor temporare la frontierele terestre, dar şi a controalelor efectuate la punctele de frontieră terestră cu Republica Croaţia, sunt posibile întârzieri şi prelungiri a perioadei de tranzitare auto a teritoriului sloven", potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX de către MAE.

Pe autostrăzile din Slovenia se pot înregistra disfuncţionalităţi din cauza condiţiilor specifice anotimpului rece şi creşterii numărului verificărilor efectuate de echipele mobile ale poliţiei slovene, dar circulaţia pe autostrăzi este deschisă, atenţionează MAE.

"Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente", potrivit sursei citate. De asemenea, autorităţile slovene avertizează asupra faptului că circulaţia rutieră va fi îngreunată din cauza unor lucrări de întreţinere pe autostrăzile A5, pe direcţia Lendava – Maribor, A2, pe direcţia Obrezje – Ljubljana, A1, pe direcţia Ljubljana–Koper, între parcarea Studenec şi Razdrt, A2, pe direcţia Ljubljana – Karavanke, în dreptul localităţii Lesce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO