Business Internaţional

MAE: Nu sunt români printre victimele accidentului aviatic din Etiopia

MAE: Nu sunt români printre victimele accidentului...

Autor: Gabriel Pecheanu

10.03.2019, 15:53 72

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate în accidentul aviatic din Etiopia, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au  înregistrat solicitări de asistenţă consulară.

”Ambasada României la Addis Abeba urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul aviatic produs la data de 10 martie 2019, în apropierea aeroportului din Addis Abeba. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în prezent, autorităţile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară”, se arată într-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Addis Abeba: +251 116 622 675, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +251 935 350 059.

”Ambasada României la Addis Abeba menţine cazul în atenţie şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, se mai arată în comunicat.

Un zbor al companiei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre capitala Nairobi, s-a prăbuşit duminică dimineaţă, având 149 de pasageri la bord şi opt membri ai echipajului, a informat un purtător de cuvânt al companiei, relatează site-ul agenţiei Reuters. Toate cele 157 de persoane aflate la bordul unui zbor al companiei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit după ce avionul s-a prăbuşit în apropierea oraşului Bishoftu, au informat duminică autorităţile.

Zborul ET 302 s-a prăbuşit în apropierea oraşului Bishoftu, la 62 de kilometri de capitala etiopiană Addis Ababa. Avionul era un Boeing 737-800 MAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO