Business Internaţional

MAE: Opt dintre turiştii români răniţi în accidentul din Turcia se întorc joi în ţară

MAE: Opt dintre turiştii români răniţi în accidentul...

Autor: Ana Maria Lazăr

17.03.2016, 11:55 50

"În cursul zilei de 16 martie 2016, la cererea echipei consulare, cei doi cetăţeni români internaţi în spitalul de stat din Manavgat au fost transferaţi într-un spital privat din Antalya pentru efectuarea de investigaţii medicale suplimentare", potrivit sursei citate.

Transferul turiştilor s-a făcut după ce miercuri echipa consulară a cerut acest lucru.

"La solicitarea Centralei MAE, consulul onorific român în Antalya va menţine permanent legătura cu unităţile spitaliceşti pentru a urmări cu prioritate evoluţia stării de sănătate a cetăţenilor români", se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, doi români implicaţi în accident au plecat din Turcia miercuri, iar alţi opt turişti români se întorc în ţară joi.

"Repatrierea celor doi cetăţeni români decedaţi va avea loc în perioada imediat următoare, echipa consulară efectuând toate formalităţile legale în acest sens", precizează MAE.

Celula de criză îşi continuă activitatea, fiind în legătură cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al României în Antalya.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO