Business Internaţional

Magnatul Michael Bloomberg intenţionează să candideze la preşedinţia SUA

Magnatul Michael Bloomberg intenţionează să candideze...

Autor: Mihai Draghici

24.01.2016, 11:08 161

Consilierii omului de afaceri, a şaptea cea mai bogată persoană din Statele Unite şi a 13-a din lume, au declarat că Bloomberg este încurajat să candideze în contextul în care în tabăra republicană domină Donald Trump, iar în cea democrată se observă o ascensiune a lui Bernie Sanders, care se pare că o va depăşi pe Hillary Clinton.

Michael Bloomberg, care are o avere estimată la 41 de miliarde de dolari, s-a gândit şi în trecut să candideze la funcţia de preşedinte al SUA ca independent, dar a ajuns mereu la concluzia că nu putea câştiga.

Ţinând cont de situaţia politică înaintea scrutinului din 2016, Bloomberg este încrezător că ar avea o şansă.

Michael Bloomberg, în vârstă de 73 de ani, a făcut paşi concreţi spre lansarea campaniei electorale, indicându-le prietenilor şi consilierilor că ar vrea să aloce un miliard de dolari din fonduri proprii în acest scop.

Michael Bloomberg ar urma să anunţe la începutul lunii martie decizia de a candida la preşedinţia Statele Unite ca independent.

Michael Bloomberg a fost primar al oraşului New York în perioada 2002-2013 şi este proprietarul şi preşedintele trustului de analize financiare Bloomberg L.P, cu sediul în Manhattan (New York).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO