Business Internaţional

Mai mult de 3.000 miliarde dolari: Bancherul central american, Jerome Powell, vrea eforturi suplimentare pentru repornirea economiei SUA

sursa foto: Hepta

„O nouă serie de măsuri fiscale ar putea fi costisitoare, dar merită dacă ne ajută să evităm efectele economice negative pe termen lung şi dacă ne lasă cu o revenire economică puternică”, a spus Jerome Powell.

Autor: Alex Ciutacu

13.05.2020, 16:22 168

Jerome Powell, preşedintele FED (n.r: banca centrală americană), a spus miercuri că economia are nevoie de „măsuri suplimentare” din partea băncii centrale, cât şi de un răspuns fiscal puternic, pentru a limita impactul pe termen lung al crizei, potrivit FT.

Powell a avertizat că „recesiunile mai lungi şi mai adânci” pot lăsa „efecte de durată asupra capacităţii de producţie a economiei” – iar SUA riscă „o perioadă extinsă de productivitate redusă şi de stagnare a veniturilor”.

Remarcile bancherului central au venit astăzi în cadrul unui discurs adresat la Peterson Institute for International Economics din Washington.

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni aceste rezultate posibile, iar asta ar putea însemna măsuri suplimentare. La FED, vom continua să utilizăm instrumentele noastre la maximum până când se termină criza, iar revenirea economică se stabilizează”, a spus Powell.

El a dat de înţeles că atât Casa Albă, cât şi Congresul, ar trebui să ia în considerare noi stimuli fiscali, pe lângă programele de 3.000 miliarde dolari demarate de la începutul crizei.

„O nouă serie de măsuri fiscale ar putea fi costisitoare, dar merită dacă ne ajută să evităm efectele economice negative pe termen lung şi dacă ne lasă cu o revenire economică puternică”, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO