Business Internaţional

Mai multe curse aeriene anulate în aeroportul Zaventem din Bruxelles, pe fondul grevei

Mai multe curse aeriene anulate în aeroportul Zaventem...

Autor: Roxana Maciuca

13.04.2016, 12:05 132

Aeroportul Zaventem din Bruxelles, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, s-a redeschis pe 3 aprilie, funcţionând la capacitate limitată, pe fondul intensificării controalelor de securitate, introduse după ce în terminalul de plecări al aeroportului s-au detonat doi atacatori kamikaze pe 22 martie.

Liderii sindicali au solicitat marţi controlorilor de trafic aerian să intre în grevă din cauza unor neînţelegeri salariale, printre care o creştere a vârstei minime de pensionare.

"Mai multe persoane au intrat în grevă", a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al Autorităţii pentru Traficul Aerian Belgocontrol.

Circa 50 de curse aeriene au fost deja anulate pe aeroportul Zaventem din cele 400 programate pentru întreaga zi de miercuri, potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului.

Traficul aerian de pe aeroportul Charleroi de la periferia Bruxellesului nu a fost afectat miercuri, a precizat un purtător de cuvânt al aeroportului.

Greva a fost criticată dur de IATA, organizaţia comercială internaţională a companiilor aeriene, care a calificat-o drept o "lovitură în faţă" pentru companiile aeriene şi personalul aeroportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO