Business Internaţional

Mai multe explozii s-au înregistrat în Siria, în urma unui presupus atac israelian

Mai multe explozii s-au înregistrat în Siria, în urma...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

09.05.2018, 01:07 26159

O serie de explozii s-au înregistrat marţi seară într-o zonă aflată la sud de Damasc, unde se crede că se află o bază militară iraniană, a relatat presa de stat siriană, indicând că exploziile ar fi rezultatul unui presupus atac aerian al forţelor israeliene, relatează cotidianul Times of Israel.

Exploziile s-au produs în zona el-Kiswah, unde se crede că s-ar afla o bază militară a forţelor iraniene care sprijină regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Potrivit televiziunii de stat de la Damasc, apărarea antiaeriană siriană a doborât două rachete israeliene, informează site-ul cotidianul Haaretz pe pagina electronică.

Compania care îşi plăteşte angajaţii atât de bine că dintr-un singur salariu îţi poţi cumpăra două apartamente în Centrul Bucureştiului

Povestea fabuloasă a miliardarului care a cumpărat unul dintre cele mai mari business-uri româneşti. Şi-a făcut afacerea cu bani de împrumut şi în numai câţiva ani a ajuns unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume

Presupusul raid aerian are loc la scut timp după ce autorităţile militare din Israel au anunţat că au informaţii ce indică faptul că Teheranul plănuieşte un atac iminent pornind de la bazele iraniene din Siria.

Armata israeliană susţine că a detectat o "activitate iraniană neregulată" în Siria şi ordonat autorităţilor din zona Platoului Golan să pregătească adăposturile antiaeriene.

Platoul Golan a fost ocupat Israel de la Siria în urma Războiului de Şase Zile din iunie 1967.

"Orice agresiune împotriva Israelului va primi un răspuns sever", a declarat Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al forţelor armate israeliene.

Incidentul are loc în contextul în care Preşedintele american Donald Trump a decis să retragă Statele Unite din Acordul nuclear cu Iranul, acţiune salutată de Israel.

Un oficial militar sirian a declarat că "Israelul a vizat o poziţie a armatei siriene la sud de Damasc"

Un comandat al forţelor pro-Assad a transmis că în urma atacului s-au doar pagube materiale.

Autorităţile israeliene au refuzat să comenteze informaţiile despre acest presupus raid aerian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO