Business Internaţional

Mai multe state arabe au rupt legăturile cu Qatarul, acuzând Doha de sponsorizarea terorismului

Mai multe state arabe au rupt legăturile cu Qatarul,...

Autor: Mircea Olteanu

05.06.2017, 08:22 170

Agenţia saudită de ştiri SPA a anunţat că Riyadhul a luat această decizie pentru "a-şi proteja propria securitate naţională de pericolele terorismului şi extremismului".

Această măsură "decisivă" a fost luată ca urmare a "încălcărilor grave comise de autorităţile din Qatar în ultimii ani", se mai anunţă în comunicatul autorităţilor saudite.

O hotărâre asemănătoare a fost luată şi de Egipt, Emiratele Arabe Unite, dar şi de Bahrain, care a acuzat Doha că ar încerca să "submineze securitatea şi stabilitatea Bahrainului şi de imixtiuni în treburile interne ale ţării"

Coaliţia arabă coordonată de Arabia Saudită, care de doi ani desfăşoară operaţiuni în Yemen, a anunţat excluderea Qatarului din organizaţie, acuzând acest stat că ar susţine reţele teroriste, inclusiv Al-Qaida şi Stat Islamic.

În ultimele săptămâni, mai multe publicaţii americane au acuzat Qatarul că ar finanţa terorismul, cu toate că ţare este membră a coaliţiei internaţionale care luptă împotriva Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO