Business Internaţional

Mai multe state arabe cer Qatarului să pună în aplicare 6 principii privind combaterea terorismului

Mai multe state arabe cer Qatarului să pună în...

Autor: Mircea Olteanu

19.07.2017, 10:11 89

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul şi Bahrainul au impus sancţiuni Qatarului, acuzând această ţară că ar susţine terorismul şi ar avea relaţii bune cu Iranul. Arabia Saudită, un stat majoritar sunnit, şi Iranul, preponderent şiit, sunt adversari regionali.

Abdallah Al-Mouallim, ambasadorul Arabiei Saudite la ONU a declarat că cele patru state arabe s-au angajat să respecte o serie de şase principii convenite la reuniunea de la Cairo a miniştrilor de Externe din aceste ţări şi speră că autorităţile din Qatar vor fi de acord să le aplice.

Principiile includ un angajament de a combate extremismul şi terorismul, de a preveni finanţarea teroriştilor şi de a elimina locurile de refugiu ale acestor grupări, dar şi de a stopa discursurile care incită la ură şi violenţă.

Oficialul saudit a mai afirmat că "ar trebui să fie uşor pentru Qatar să accepte" cele şase principii, adăugând că statele arabe vor monitoriza implementarea acestor dispoziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO