Business Internaţional

Mai multe state îşi închid graniţele de frica coronavirusului

Mai multe state îşi închid graniţele de frica...

Autor: Teodora Marinescu

15.03.2020, 12:41 4270

Mai multe state din lume au declarat stare de urgenţă din cauza noului coronavirus şi urmează să îşi închidă  temporar frontierele începând de mâine.

Spania urmează să îşi închidă de mâine frontierele, măsură similară cu cele luate de Italia, care la momentul de faţă este cea mai afectată ţară din Europa.

Autorităţile au anunţat că oamenii nu mai au voie să iasă din casă decât dacă au nevoie să îşi cumpere mâncare şi medicamente.

În Franţa cele mai celebre obiective turistice pariziene sunt închise. Au fost de asemenea închise şi toate magazinele care nu sunt considerate esenţiale. Cabaretul Moulin Rouge, Muzeul Luvru şi Turnul Eiffel se numără printre cele mai celebre obiective turistice din Paris care au fost închise

În Danemarca, premierul Mette Frederiksen a informat că toţi străinii care nu au un motiv esenţial pentru care vizitează ţara vor fi întorşi la graniţă.

Polonia şi-a închis de asemenea frontierele şi va interzice intrarea cetăţenilor străini. Republica Cehă şi Slovacia au urmat exemplul, împreună cu Lituania, care vrea să închidă graniţele cu Polonia şi Letonia.

Măsuri similare au fost luate şi în Norvegia, unde începând de mâine, aeroporturile şi porturile vor fi închise pentru cetăţenii străini.

Altă măsură importantă este interzicerea evenimentelor cu un număr mare de oameni, care a fost adoptată în mai multe state.

În Statele Unite, vicepreşedinele american Mike Pence a extins interdicţiile de călătorie pentru Marea Britanie şi Irlanda. Călătoriile din ţările europene vor fi interzise timp de 30 de zile.

Până la ora actuală au fost confirmate 157,450 de cazuri de coronavirus la nivel global şi au fost înregistrate 5,845 de decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24