Business Internaţional

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, vrea sancţionarea PSD

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European la...

Autor: Departamentul Externe

22.03.2019, 17:41 198

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, l-a criticat dur pe principalul adversar electoral, Frans Timmermans, cerându-i să propună în cadrul Partidului Socialiştilor Europeni măsuri de sancţionare a Partidului Social-Democrat.

Într-un interviu acordat publicaţiei Süddeutsche Zeitung, Manfred Weber a semnalat că după scrutinul europarlamentar va evita să acorde poziţii de responsabilitate politică unor formaţiuni populiste de extremă-dreapta precum Alternativă pentru Germania (AfD) sau Frontul Naţional (FN).

Însă Manfred Weber i-a cerut şi principalului său rival politic, Frans Timmermans - prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi candidat al Partidului Socialiştilor Europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene - să se distanţeze de partide populiste. "Acum aştept aceeaşi distanţare de populişti din partea candidatului social-democraţilor, Frans Timmermans. Eu nu văd să arate cu degetul spre social-democraţii din România, care sunt pe cale să legalizeze parţial corupţia. La fel de triste sunt evoluţiile din Malta, unde un guvern social-democrat acţionează la fel de dubios. Moartea jurnalistei Daphne Caruana Galizia nu a fost clarificată, anchetatorii nu produc rezultate. Există semnale că sunt legături ale statului maltez cu grupuri mafiote", a declarat Manfred Weber.

Întrebat în cadrul interviului dacă Frans Timmermans ar trebui să procedeze cu formaţiunile social-democrate din România şi Malta după cum a făcut Partidul Popular European cu Fidesz, care a fost suspendat, Manfred Weber a răspuns: "El trebuie să decidă. Dar dacă nu acţionează cu claritate în favoarea statului de drept îşi pierde credibilitatea".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO