Business Internaţional

Manuel Valls este favorit în lupta pentru prezidenţiale de la Paris din 2017

Manuel Valls este favorit în lupta pentru prezidenţiale...

Autor: Iuliana Enache

05.05.2015, 17:02 106

Potrivit acestui studiu, premierul este preferat de 70 la sută dintre persoanele intervievate, în timp ce o candidatură a actualului şef al statului nu este dorită decât de 24 la sută dintre respondenţi. Şase la sută dintre persoanele intervievate nu s-au pronunţat.

În rândul simpatizanţilor de stânga, avansul lui Valls este mai mic, dar real (57 la sută faţă de 41 la sută).

În intenţiile de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale, candidatul PS, indiferent cine va fi acesta, se va clasa pe locul al treilea după Marine Le Pen şi Nicolas Sarkozy şi ar fi eliminat.

Manuel Valls ar fi însă mai aproape de cei doi, obţinând 20 la sută, faţă de 29 la sută Marine Le Pen şi 26 la sută Nicolas Sarkozy. Într-o competiţie la care ar participa Hollande, acesta ar obţine 17 la sută, Le Pen 29 la sută, iar Sarkozy 28 la sută.

În cel de-al doilea tur, Nicolas Sarkozy ar câştiga un duel cu preşedintele Frontului Naţional (59 la sută faţă de 41 la sută le Pen) dar şi unul cu Manuel Valls (52 la sută la 48 la sută).

În cazul unui al doilea tur între Le Pen şi Valls, actualul şef al Guvernului ar câştiga cu 55 la sută faţă de 45 la sută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO