Marea Britanie ar putea pierde aproape 500.000 de locuri de muncă dacă nu ajunge la un acord convenabil cu UE până la sfârşitul anului

11 ian 2018 Autor: Alex Ciutacu

Plecarea din UE fără încheierea unui deal până în 2019 ar putea costa Marea Britanie aproape jumătate de milion de locuri de muncă, se arată într-un studiu condus de primarul Londrei, potrivit Bloomberg.

Nesemnarea unui acord avantajos ar putea însemna pentru Marea Britanie şi o reducere a investiţiilor, cu 68 de miliarde de dolari până în 2030, potrivit unui studiu realizat de Cambridge Econometrics, condus de primarul Londrei, Sadiq Khan.

Predicţia a modelat cinci scenarii Brexit diferite, de la cel mai rău până la cel mai bun, şi a analizat impactul asupra a nouă sectoare cheie, de la cel de construcţii până la cel de finanţe.

Studiul a fost lansat doar la câteva ore după ce firma de recrutare Morgan McKinley a publicat un sondaj care arăta că numărul de locuri de muncă vacante în industria de finanţe din Londra, a scăzut cu 52% în decembrie, reprezentând cea mai mare scădere din ultimii trei ani.

De asemenea, în comparaţia de la an la an se poate observa o scădere cu 37% a numărului de noi locuri de muncă create.

„În decembrie, oraşul este plin de petreceri, deci nu se angajează la fel de mult, o scădere fiind preconizată şi aşteptată”, scria directorul de operaţiuni Hakan Enver în studiu. „Dar o scădere atât de mare este totuşi un factor de alarmă”.

 
Cuvinte cheie:
locuri de munca
, marea britanie
, uniunea europeana
, acord
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide