Business Internaţional

Marea Britanie ar putea pierde aproape 500.000 de locuri de muncă dacă nu ajunge la un acord convenabil cu UE până la sfârşitul anului

Marea Britanie ar putea pierde aproape 500.000 de locuri...

Autor: Alex Ciutacu

11.01.2018, 12:23 239

Plecarea din UE fără încheierea unui deal până în 2019 ar putea costa Marea Britanie aproape jumătate de milion de locuri de muncă, se arată într-un studiu condus de primarul Londrei, potrivit Bloomberg.

Nesemnarea unui acord avantajos ar putea însemna pentru Marea Britanie şi o reducere a investiţiilor, cu 68 de miliarde de dolari până în 2030, potrivit unui studiu realizat de Cambridge Econometrics, condus de primarul Londrei, Sadiq Khan.

Predicţia a modelat cinci scenarii Brexit diferite, de la cel mai rău până la cel mai bun, şi a analizat impactul asupra a nouă sectoare cheie, de la cel de construcţii până la cel de finanţe.

Studiul a fost lansat doar la câteva ore după ce firma de recrutare Morgan McKinley a publicat un sondaj care arăta că numărul de locuri de muncă vacante în industria de finanţe din Londra, a scăzut cu 52% în decembrie, reprezentând cea mai mare scădere din ultimii trei ani.

De asemenea, în comparaţia de la an la an se poate observa o scădere cu 37% a numărului de noi locuri de muncă create.

„În decembrie, oraşul este plin de petreceri, deci nu se angajează la fel de mult, o scădere fiind preconizată şi aşteptată”, scria directorul de operaţiuni Hakan Enver în studiu. „Dar o scădere atât de mare este totuşi un factor de alarmă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO