Business Internaţional

Marea Britanie are al treilea vaccin împotriva Covid-19: Serul Moderna a fost autorizat în Regatul Unit

Marea Britanie are al treilea vaccin împotriva Covid-19:...

Autor: Alex Ciutacu

08.01.2021, 14:55 189

Marea Britanie a autorizat vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de americanii de la Moderna, acesta devenind al treilea ser care primeşte autorizare de urgenţă pe măsură ce pandemia scapă de sub control în Regatul Unit, potrivit Bloomberg.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie a anunţat vineri că a autorizat vaccinul dezvoltat de compania americană. Guvernul încearcă să accelereze imunizarea populaţiei, în contextul în care ţara a ajuns deja la 78.000 de decese cauzate de Covid-19.

Marea Britanie a anunţat că a negociat cu Moderna pentru încă 10 milioane de doze, pe lângă cele 7 milioane care erau discutate anterior, iar livrările ar putea începe chiar în primăvară.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea din Oxford a fost autorizat în Marea Britanie luna trecută, după ce autorităţile au autorizat serul dezvvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO