Business Internaţional

Marea Britanie are ”zero şanse” să rămână în piaţa comună şi să limiteze libera circulaţie

Marea Britanie are ”zero şanse” să rămână în...

Autor: Ştefan Stan

20.09.2016, 14:55 5450

În condiţiile în care premierul Theresa May a contrazis zvonurile conform cărora economiile est-europene ar putea folosi dreptul de veto în cazul negocierilor despre Brexit, Tomas Prouza, ministrul afacerilor europene din Cehia s-a alăturat corului de membre UE din fostele ţări comuniste care exclude variant unui acord preferenţial cu Marea Britanie.

”Nu se poate ca Marea Britanie să şi păstreze tortul şi să-l şi mănânce în acelaşi timp”, a spus ministrul ceh, principalul negociator pentru Brexit pentru ţara cu 10 milioane de locuitori. ”Văd zero şanse de success dacă Marea Britanie vrea să trieze locuitorii UE în locuitori de prima mână şi de a doua mână”, a adăugat el.

Majoritatea statelor membre UE au fost de acord că Marea Britanie nu poate păstra legăturile comerciale şi răspunde în acelaşi timp propunerilor votanţilor în legătură cu limitarea imigraţiei.

Momentul în care procesul Brexit a devenit mai clar a fost săptămâna trecută, când preşedintele UE Donald Tusk a spus că May l-a anunţat că Marea Britanie ar putea declanşa procedura în februarie.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO