Business Internaţional

Marea Britanie în zona roşie, din cauza creşterii rapide a cazurilor de COVID-19, tulpina din India

Marea Britanie în zona roşie, din cauza creşterii...

Autor: Laura Buciu

29.05.2021, 18:43 1246

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, sâmbătă, o hotărâre prin care Marea Britanie trece din zona galbenă în zona roşie, din 1 iunie, din cauza creşterii rapide a infecţiilor cu noua tulpină COVID-19, din India.Intrarea străinilor în România va fi condiţionată de vaccinare.

CNSU a aprobat trecerea Marii Britanii din zona galbena în zona roşie, începând cu data de 1 iunie din cauza creşterii rapide a infecţiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India)

Potrivit hotărârii CNSU, se instituie carantina, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetăţenii străini şi apatrizi care sosesc în România din ţările terţe, indiferent de zona în care este încadrată ţara din care sosesc, cu anumite excepţii.

Se va aplica şi condiţionarea intrării în România în funcţie de statusul vaccinal, întrucât în lista verde figurează state terţe pentru care situaţia infecţiilor COVID nu este pe deplin cunoscută la nivel internaţional

Exceptarea de la măsura carantinei instituite se face cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO