Business Internaţional

Marea Britanie nu mai este o destinaţie pentru bogaţii lumii: Aceştia aleg să părăseasca ţara în numere record din cauza situaţiei economice difice şi instabilităţii politice

Marea Britanie nu mai este o destinaţie pentru bogaţii...

Autor: Valeriu Dănilă

18.06.2024, 18:37 2496

Un număr record de milionari vor părăsi Marea Britanie în 2024, conform unui studiu, scrie CNBC.

Henley Private Wealth Migration Report arată că 9.500 de persoane bogate vor părăsi ţara în 2024, mai mult decât dublu faţă de anul trecut.

În acest top Marea Britanie este surclasată de China din care vor pleca 15.200 de milionari în anul 2024.

Dacă în trecut Regatul Unit era văzut ca o locaţie bună pentru bogaţi acum situaţia s-a inversat. Între 1950 şi începutul aniilor 2000’ multe familii înstărite s-au relocat din Europa, Africa, Asia şi Orientul Mijlociu.

„Acest trend a fost înversat acum 10 ani când tot mai mulţi milionari au decis să părăsească ţară şi tot mai puţin au ales să vină”, se mai arată în raport.

Hannah White, CEO al Institute for Government, un think tank, consideră că exodul oamenilor bogaţi este accelerat de alegerile din acest an.

„Emigrarea bogaţilor este generată de situaţia economică şi politică, iar acum este accelerată de deciziile de politică de dinaintea alegerilor”, a scris aceasta în raportul Henley.