Business Internaţional

Marea Britanie raportează un număr record de infecţii: Autorităţile anunţă că vaccinul va merge către cei trecuţi de 50 de ani, concentrându-se asupra persoanelor vulnerabile şi staff-ului medical

Marea Britanie raportează un număr record de infecţii:...

Autor: Eduard Ivanovici

05.10.2020, 13:52 294

Mai puţin de jumătate din populaţia Regatului Unit va fi vaccinată împotriva coronavirusului, a declarat şeful grupului de lucru responsabil pentru crearea unui vaccin anti-COVID-19, Kate Bingham, conform Financial Times.

Bingham spune că vaccinarea tuturor cetăţenilor britanici reprezintă un scenariu improbabil, subliniind că „trebuie să îi vaccinăm pe cei aflaţi în pericol”. Anunţul vine după ce premierul Boris Johnson a declarat că ţara se va confrunta cu o iarnă „dură” în condiţiile în care infecţiile cu coronavirus continuă să crească.

Autorităţile britanice au raportat duminică un nou record de îmbolnăviri, 22.961, cu peste 10.000 mai mult decât numărul înregistrat sâmbătă. În total, Marea Britanie numără aproape 503.000 de infecţii şi peste 42.000 de decese cauzate de coronavirus, cel mai grav bilanţ la nivel european, potrivit Worldometers.

Bingham spune că guvernul plănuieşte să vaccineze 30 de milioane de oameni, aproape 45% din populaţia ţării de 67 de milioane de locuitori.

„Oamenii vorbesc despre «vaccinarea întregii populaţii», însă afirmaţia este eronată. Nu se vor administra vaccinuri pentru cei cu vârste de sub 18 ani. Este un vaccin pentru adulţi, pentru oameni trecuţi de 50 de ani, urmând să ne concentrăm asupra staff-ului medical, personalului din casele de bătrâni şi persoanelor vulnerabile”, a declarat Bingham, adăugând că vaccinarea oamenilor sănătoşi ar putea cauza tot mai multe probleme în ceea ce priveşte echilibrul dintre riscuri şi beneficii.

În prezent, guvernul britanic are şanse candidaţi la vaccin, fiind dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, BioNTech and Pfizer, Valneva, Novavax, Johnson & Johnson şi GlaxoSmithKline.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO