Business Internaţional

Marea Britanie se confruntă cu încă o problemă: Pensionarea anticipată a angajaţilor bine plătiţi şi înalt calificaţi

Marea Britanie se confruntă cu încă o problemă:...

Autor: Valeriu Dănilă

21.02.2023, 17:32 460

Exodul lucrătorilor înalt calificaţi şi cu salarii mari de la locurile de muncă conduce la o criză a participarii pe piaţa muncii din Marea Britanie, potrivit unei noi cercetări care scoate la iveală provocarea de a stopa penuria generalizată de muncitori, scrie Bloomberg.

Fundaţia Resolution a constatat o creştere abruptă a pensionării anticipate provenită de la lucrătorii bine plătiţi şi înalt calificaţi în vârstă de peste 50 de ani. Acest lucru face mai dificilă reinserţia acestora în muncă.

În noiembrie 2022 3,5 milioane de adulţi cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani erau inactivi profesional, în creştere cu 300.000 faţă de februarie 2020.

Cifrele subliniază dificultatea pe care guvernul prim-ministrului Rishi Sunak o are în găsirea de suficienţi angajaţi pentru a alimenta economia. Miniştrii caută modalităţi de a aduce oamenii înapoi la locurile de muncă.

Organizaţia se aşteaptă ca inactivitatea economică pentru adulţii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 75 de ani – cei care nu caută un loc de muncă sau care au un loc de muncă – să crească de la 29,5% la 30,8% până în 2030. Aceasta ar fi cea mai mare rată din ultimii 20 de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO