Business Internaţional

Marea Britanie se joacă cu focul. Franţa avertizează: Şansele pentru un Brexit fără acord au explodat

Marea Britanie se joacă cu focul. Franţa avertizează:...

Autor: Andrei Vacaru

30.03.2019, 00:02 674

Administraţia Prezidenţială de la Paris a anunţat vineri într-un comunicat de presă că riscul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără niciun acord a crescut „foarte brusc” după ce Parlamentul a respins pentru a treia oară proiectul de Acord al Theresei May.

„Franţa este bine pregătită (pentru o ieşire fără acord) şi îşi va accelera pregătirile pentru un astfel de scenariu”, se mai arată în comunicat. De asemenea, Administraţia Macron a mai anunţat că Marea Britanie va trebui acum să vină cu un plan alternativ, fie că este vorba de noi alegeri, un nou referendum sau o propunere de uniune vamală. În caz contrar, ţara va părăsi Uniunea Europeană fără acord.

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană, informează presa britanică.

Moţiunea propusă de premierul Theresa May privind aprobarea Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost respinsă de Camera Comunelor cu un raport de voturi de 344 la 286, conform Sky News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO