Business Internaţional

Marea Britanie speră să poată lua în considerare relaxarea lockdown-ului în martie

Marea Britanie speră să poată lua în considerare...

Autor: Andreea Tobias

17.01.2021, 13:56 81

Guvernul Marii Britanii speră că îşi poată îndeplini obiectivul de vaccinare şi să poată lua în considerare relaxarea restricţiilor până în martie, a declarat duminică ministrul de externe britanic Dominic Raab.

Ţara, care are cel mai mare număr de morţi din Europa din cauza COVID-19, se află în lockdown naţional din 5 ianuarie, când şcolile au fost închise pentru majoritatea elevilor, afacerile neesenţiale au fost închise publicului, iar oamenilor li s-a impus să lucreze de acasă, când este posibil, conform Reuters.

„Ceea ce vrem să facem este să ieşim din acest blocaj naţional cât mai curând posibil”, a declarat Raab pentru televiziunea Sky News.

„Până la începutul primăverii, sperăm până în martie, vom fi în măsură să luăm aceste decizii. Cred că este corect să spunem că nu vom face totul dintr-o singură dată”, a afirmat Dominic Raab.

Autorităţile au stabilit o campanie masivă de vaccinare a populaţiei, urmând să fie vaccinate peste 13 milioane de persoane până la jumătatea lunii februarie.

Ziarul Sunday Times susţine că miniştrii britanici au ajuns la un acord pentru aprobarea unui plan în trei puncte care ar putea duce la ridicarea unor restricţii la începutul lunii martie.

Miercuri, Marea Britanie a înregistrat un număr record de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, de 1.564. Spitalele sunt copleşite de internări şi din cauza noii tulpini mai contagioase a coronavirusului, care a dus la o creştere masivă a cazurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO