Business Internaţional

Marea Britanie strigă „la revedere UE”: Mii de persoane au ieşit pe străzile londoneze după decizia parlamentului de a respinge Acordul Brexit

Marea Britanie strigă „la revedere UE”: Mii de...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

29.03.2019, 18:17 10459

Mii de persoane care se opun întârzierii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană protestează vineri în centrul Londrei, în timp ce Camera Comunelor a respins pentru a treia oară acordul Brexit negociat de premierul Theresa May, relatează Reuters.

În ziua în care Marea Britanie urma să părăsească iniţial UE, grupuri mari de oameni s-au adunat în faţa parlamentului, fluturând steaguri UE şi scandând, "Ieşire înseamnă Ieşire" şi "La revedere UE", acuzând-o pe Theresa May de trădare.

Pe fondul unei prezenţe mari a poliţiştilor, mai multe persoane au blocat drumul din afara parlamentului, strigând "nu vom pleca" şi "ce vrem? Brexit? Când vrem, acum? Acum."

Protestatarii, conduşi de Nigel Farage - politicianul care a convenit să organizeze referendumul în urma căruia s-a decis ieşirea Marii Britanii din UE - se va adresa mulţimii vineri după-amiază.

Farage, fostul lider al Partidului Independenţei, urmează să vorbească la un eveniment "Brexit Betrayal" ca parte a culminării unui marş din Sunderland, nord-estul Angliei, până la Londra.

"Ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare este de fapt o zi de trădare", a declarat Farage pentru Reuters.

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană.

29 martie era data stabilită iniţial de Marea Britanie pentru retragerea din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO