Business Internaţional

Marea Britanie va iniţia discuţii pe teme comerciale cu SUA înainte de a negocia cu UE-presă

Marea Britanie va iniţia discuţii pe teme comerciale cu...

Autor: Mircea Olteanu

18.01.2020, 10:41 64

Premierul britanic Boris Johnson ar putea iniţia primele discuţii pe tema unui acord comercial cu SUA încă din luna februarie, înainte de debutul negocierilor cu Uniunea Europeană pentru un acord comercial post-Brexit, informează cotidianul The Telegraph, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Johnson ar urma să solicite autorizaţia Cabinetului de la Londra pentru a iniţia discuţii pe teme comerciale direct cu Statele Unite cu ocazia vizitei sale la Washington, programată luna viitoare, transmite The Telegraph, citând diplomaţi americani.

Decizia finală nu a fost încă luată, iar miniştrii britanici analizează diferite scenarii, a adăugat cotidianul.

Preşedintele american Donald Trump a declarat în decembrie că Statele Unite şi Marea Britanie sunt libere să încheie o înţelegere comercială după ce Regatul Unit va ieşi din Uniunea Europeană.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, s-a declarat luni optimist în privinţa obţinerii unui acord comercial fără taxe vamale cu Uniunea Europeană după-Brexit.

Liderul de la Londra speră să evite astfel controalele vamale la frontiera administrativă a regiunii autonome britanice Irlanda de Nord, care are un statut special în Acordul Brexit. Irlanda de Nord trebuie să menţină reglementările Uniunii Europene după Brexit pentru a evita controalele vamale cu Irlanda, stat membru UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO