Business Internaţional

Marea Britanie va suplimenta efectivele serviciilor de securitate, în urma atentatelor de la Paris

Marea Britanie va suplimenta efectivele serviciilor de...

Autor: Ioana Bojan

16.11.2015, 10:15 60

Agenţiile de informaţii britanice au în prezent aproximativ 12.700 de angajaţi, repartizaţi între serviciul de securitate internă MI5, serviciul de informaţii externe MI6 şi serviciul de monitorizare a comunicaţiilor GCHQ, relatează agenţia Bloomberg în pagina electronică.

Premierul David Cameron va dubla de asemenea cheltuielile cu securitatea aviatică, angajând inclusiv personal pentru a evalua securitatea pe aeroporturile din străinătate.

Anunţul a fost făcut în timp ce Cameron participa la summitul G20 din Antalya, o reuniune care în mod tradiţional se concentrează pe probleme economice, dar care acum a fost umbrită de atacurile teroriste.

"Securitatea economică merge mână în mână cu securitatea naţională", a afirmat premierul britanic, potrivit unui comunicat emis de Biroul său. "Aceasta este o luptă de generaţii care necesită mai mult personal pentru a-i combate pe cei care vor să ne distrugă pe noi şi valorile noastre".

Lupta împotriva terorismului l-ar putea forţa pe Cameron să coopereze mai strâns cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri vor avea luni o întrevedere bilaterală, pentru prima dată de când preşedintele rus a declanşat o campanie de raiduri aeriene în Siria, în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad, despre care premierul britanic spune că trebuie să plece de la putere.

Marea Britanie a fost prima care a afirmat că avionul rusesc prăbuşit în Egipt luna trecută a fost doborât de o bombă. Prin urmare, Marea Britanie şi-a anulat toate zborurile din staţiunea Sharm el-Sheikh până la îmbunătăţirea securităţii aeroporturilor. Marea Britanie are în prezent 20 de angajaţi care lucrează pe aeroporturi din străinătate.

Cameron a precizat că scopul său este să ajute "ţările din lume să implementeze cele mai stricte măsuri posibile pentru a putea să ne bucurăm în continuare de locuri ca Egiptul şi Tunisia".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO