Business Internaţional

Marea Britanie vrea să adere la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific, deşi nu este în această zonă

Marea Britanie vrea să adere la Tratatul de Parteneriat...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

03.01.2018, 14:42 251

Propunerea aparţine Departamentului britanic pentru Comerţ Internaţional, dar Marea Britanie ar fi primul membru al Acordului de Parteneriat Trans-Pacific (TPP) care nu este situat în zona Oceanului Pacific sau a Mării Chinei de Sud, notează FT.

Însă membrii Guvernului Theresa May insistă că nu există restricţii de ordin geografic, Marea Britanie sperând să relanseze exporturile în contextul ieşirii din Uniunea Europeană.

"Nu se exclude nimic în acest Acord. Nu există restricţii geografice în aceste tipuri de relaţii plurilaterale", crede Greg Hands, un oficial din cadrul Departamentului britanic pentru Comerţ Internaţional.

Administraţia Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul de parteneriat comercial Trans-Pacific în ianuarie 2017. În acest Acord comercial rămân Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO