Marea Britanie vrea să adere la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific, deşi nu este în această zonă

3 ian 2018 Autori: Mihai Draghici - Mediafax , Mediafax

Marea Britanie a iniţiat discuţii informale în vederea eventualei aderări, după ieşirea din Uniunea Europeană, la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific (TPP), deşi naţiunea nu este situată în această regiune, informează cotidianul Financial Times.

Propunerea aparţine Departamentului britanic pentru Comerţ Internaţional, dar Marea Britanie ar fi primul membru al Acordului de Parteneriat Trans-Pacific (TPP) care nu este situat în zona Oceanului Pacific sau a Mării Chinei de Sud, notează FT.

Însă membrii Guvernului Theresa May insistă că nu există restricţii de ordin geografic, Marea Britanie sperând să relanseze exporturile în contextul ieşirii din Uniunea Europeană.

"Nu se exclude nimic în acest Acord. Nu există restricţii geografice în aceste tipuri de relaţii plurilaterale", crede Greg Hands, un oficial din cadrul Departamentului britanic pentru Comerţ Internaţional.

Administraţia Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul de parteneriat comercial Trans-Pacific în ianuarie 2017. În acest Acord comercial rămân Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.

 
Cuvinte cheie:
M.BRITANIE
, TPP
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide