Business Internaţional

Marea Britanie vrea să impulsioneze creşterea prin scutiri de taxe pentru companiile petroliere

Marea Britanie vrea să impulsioneze creşterea prin scutiri de taxe pentru companiile petroliere

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

10.09.2012, 00:02 196

Guvernul Marii Britanii a anunţat că va oferi noi scutiri de taxe pentru a încuraja investiţiile în exploatările de petrol şi gaze naturale ajunse la maturitate, măsură care va readuce la viaţă un sector important al economiei care mult timp a impulsionat creşterea, scrie Gulf News.

Veniturile realizate din exploatarea unora dintre câmpurile petrolifere mature vor fi protejate de un impozit suplimentar perceput producătorilor de ţiţei pentru a-i încuraja să maximizeze cantitatea de petrol extrasă, a declarat ministrul de finanţe George Osborne.

Reducerea dramatică a producţiei de petrol şi gaze naturale a Marii Britanii a tăiat cel puţin jumătate de punct procentual din creşterea economică a ţării anul trecut, în condiţiile în care economia se confruntă cu cele mai grave probleme de după Marea Depresiune Economică.

"În sfârşit, guvernul a realizat că problema reducerii cu 18% a producţiei din Marea Nordului trebuie rezolvată şi s-a răzgândit în privinţa majorării recente cu 12% a taxelor", a afirmat Sanjeev Bahl, analist la Numis. În martie 2011 guvernul a majorat de la 20% la 32% o taxă pe producţia de petrol şi gaze naturale, decizie vehement criticată de jucătorii din industria de profil. Producţia de hidrocarburi a Marii Britanii este în declin din 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO