Business Internaţional

Marile bănci de pe Wall Street anunţă o creştere trimestrială suplimentară de 2 mld. dolari a dividendelor. Morgan Stanley oferă cea mai mare surpriză investitorilor

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

29.06.2021, 12:48 205

Morgan Stanley, JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo şi Goldman Sachs au declarat că vor mări semnificativ dividendele după ce Rezerva Federală a SUA (Fed-banca centrală americană) le-a oferit un calificativ favorabil în urma „testelor anuale de rezistenţă” de săptămâna trecută, notează CNBC.

Analiştii şi investitorii se aşteptau ca principalii creditori din Statele Unite să ofere până la 130 de miliarde de dolari în dividende şi opţiuni de răscumpărare a acţiunilor începând cu luna viitoare, având în vedere că Fed a eliminat săptămâna trecută restricţiile de urgenţă din era Covid-19 privind cantitatea de capital pe care o pot restitui băncile investitorilor.

Morgan Stanley le-a oferit o surpriză de proporţii investitorilor, dublând dividendele la 70 cenţi per acţiune în T3/2021. Unii analişti luau în calcul o creştere de până la maxim 50 de cenţi.

Gigantul de pe Wall Street a mai anunţat că va majora cheltuielile pe care le implică răscumpărarea acţiunilor. În urma anunţului, acţiunile băncii au crescut cu 3,7% în after-market.

CEO-ul Morgan Stanley James Gorman a declarat că firma a putut returna atât de mult capital datorită excesului pe care l-a acumulat în ultimii ani. Mişcarea, spune el, „reflectă decizia de a ne alinia baza de capital cu nevoile impuse de schimbarea modelului nostru de business”.

Bank of America a anunţat că va creşte dividendele cu 17% la 12 cenţi per acţiune odată cu începutul trimestrului 3. Între timp, JPMorgan Chase va înregistra o creştere de la 90 de cenţi la un dolar în perioada iulie-septembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO