Business Internaţional

Marine Le Pen anunţă că îşi va continua angajamentele, în pofida înfrângerii electorale

Marine Le Pen anunţă că îşi va continua...

Autor: Mihai Draghici

24.04.2022, 21:27 116

Marine Le Pen, reprezentanta formaţiunii Mobilizarea Naţională (RN, extremă-dreapta), a anunţat duminică seară că îşi va continua angajamentele, în pofida înfrângerii în scrutinul prezidenţial din Franţa.

"În ţară s-ar fi putut ridica un mare vânt de libertate, dar urnele au decis altfel. Eu îmi voi continua angajamentele", a afirmat Marine Le Pen, imediat după anunţarea rezultatelor sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, subliniind că scorul pe care l-a obţinut reprezintă "o victorie semnificativă".

Emmanuel Macron a obţinut 57,6% din voturi în turul secund al scrutinului prezidenţial, iar adversara sa, Marine Le Pen, reprezentând formaţiunea Mobilizarea Naţională (RN, extremă-dreapta), este creditată cu 42,4%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Elabe, la cererea postului BFMTV. Un alt sondaj, efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Ifop la cererea cotidianului Le Figaro, îl creditează pe Emmanuel Macron cu 58% din voturi şi pe Marine Le Pen cu 42%.

Prezenţa la vot a fost de aproximativ 70% în turul doi al scrutinului prezidenţial din Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO