Business Internaţional

Marine Le Pen are un plan în caz că devine preşedinte, iar banii vor începe să iasă din Franţa

Marine Le Pen are un plan în caz că devine preşedinte,...

Autor: Catalina Apostoiu

05.05.2017, 00:00 424

Marine Le Pen, candidata de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, a declarat pentru Reuters că ar recurge la controale de capital dacă ar câştiga alegerile şi ar provoca ieşiri de capital din ţară, potrivit CNBC. Există înrgijorări că Franţa ar putea fi afectată de astfel de retrageri dacă va negocia o ieşire din Uniunea Europeană, aşa cum Le Pen a promis că va face.

„Am găsit comentariile sale ciudate pentru că, spunând acest lucru, aceasta a admis practic că politicile sale ar provoca acest gen de turbulenţe“, declară Charles Lichfield, de la Eurasia Group. Le Pen susţine cu fermitate că va scoate Franţa din UE şi zona euro. Aceasta a declarat pentru Reuters că va înlocui moneda unică europeană cu un coş de monede, care ar exista în paralel cu o monedă naţională. Dacă Le Pen ar reuşi cumva să câştige, „controalele de capital ar fi obligatorii“, spune Andrea Montanino, de la Atlantic Council. „În lipsa controalelor de capital vor exista ieşiri masive de capital din Franţa. Iar dacă băncile vor pierde lichiditate, s-ar putea prăbuşi“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO