Business Internaţional

Mario Draghi, BCE: Sistemul bancar are o nevoie semnificativă de consolidare

Mario Draghi, BCE: Sistemul bancar  are o nevoie...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

10.04.2019, 17:23 278

Sectorul bancar din Europa este „supraaglomerat” şi are o nevoie semnificativă de consolidare, a declarat, miercuri, preşedintele Băncii Centrale Europen (BCE), Mario Draghi, scrie site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Sectorul bancar din Europa trebuie „să ia o serie de măsuri pentru a-şi îmbunătăţi modelul de afaceri”, a completat preşedintele BCE, miercuri, în conferinţa de presă de după şedinta de politică monetară.

„Acest lucru se poate realiza totuşi numai prin consolidare ..., iar nevoia de consolidare este foarte, foarte ridicată. Există o relaţie între dimensiune şi capacitatea de a realiza investiţiile necesare pentru a îmbunătăţi tehnologia şi pentru a fi competitiv, în special în anumite modele de afaceri”, a subliniat Mario Draghi.

Întrebat despre rolul de supraveghere al BCE în fuziuni, preşedintele instituţiei a afirmat că principala prioritate a fost ca tranzacţiile să aibă succes, ceea ce înseamnă să fie pe plăcul acţionarilor şi să creează un business puternic.

Draghi a mai spus că BCE nu are nici o preferinţă între fuziunile bancare transfrontaliere şi cele naţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO