Business Internaţional

Mario Draghi cere combaterea inegalităţilor în spaţiul Uniunii Europene

Mario Draghi cere combaterea inegalităţilor în...

Autor: Mihai Draghici

26.06.2017, 21:38 100

Inegalitatea veniturilor s-a accentuat în zona euro începând de la criza financiară, iar unele măsuri relevă, de asemenea, divergenţe între statele membre mai bogate şi cele mai sărace, ceea ce reprezintă o sursă de tensiuni în spaţiul uniunii monetare.

"Este acesta un factor grav care generează destabilizare şi care trebuie abordat? Da, este", a declarat Mario Draghi, potrivit site-ului agenţiei Reuters, în cursul unei întrevederi cu studenţi, în Lisabona (Portugalia).

"Trebuie să combatem inegalitatea", a subliniat Mario Draghi.

Catalogând drept "fundamentală" convergenţa la nivelul statelor zonei euro, Draghi a explicat că cea mai bună modalitate de a contracara inegalitatea este crearea de locuri de muncă, prin investiţii în educaţie, prin dezvoltarea abilităţilor profesionale şi prin inovaţie.

De asemenea, preşedintele BCE a îndemnat guvernele să analizeze posibilitatea implementării unor politici mai bune în domeniul salarizării şi pentru redistribuirea profitului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO