• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Business Internaţional

Mark Zuckerberg a devenit ţinta internauţilor. O serie de ironii au apărut pe internet după audierea în Congresul american

Mark Zuckerberg a devenit ţinta internauţilor. O serie de ironii au apărut pe internet după  audierea în Congresul american

Autor: Ana Obretin, Mediafax

11.04.2018, 13:02 574

Mark Zuckerberg a fost ironizat pe reţelele de social media pentru că a folosit un înălţător de scaun la audierea sa în Congresul american privind cazul Cambridge Analytica, ce a avut loc marţi, potrivit presei internaţionale.

În fotografiile realizate în timpul audierilor din comisiile pentru Comerţ şi Justiţie din Senatul SUA se poate vedea că Mark Zuckerberg, care are o înălţime de 171 de centimetri, a folosit o pernă cu o grosime de 10 centimetri pe scaunul pe care a stat aşezat.

Surse au declarat că perna a fost folosită mai degrabă pentru a oferi un confort sporit decât pentru a crea o iluzie optică, dar efectul de a părea mai înalt într-o situaţie intimidantă a fost obţinut.

Acesta nu a fost singurul detaliu insolit în legătură cu aspectul lui Zuckerberg de la audierile de marţi.

Cofondatorul Facebook a ieşit din zona sa de confort, îmbrăcând un costum de culoare închisă în locul jeanşilor şi tricourilor gri pe care le poartă de obicei.

Comentariile privind înălţătorul de scaun nu au întârziat să apară. "Aveam o astfel de pernă când am mers la frizer la vârsta de 4 ani", "Pentru că stresul poate provoca hemoroizi", "Roboţii au nevoie de pernuţe suplimentare pe care să stea", sunt numai câteva dintre comentariile ironice de pe reţelele de socializare.

Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al companiei Facebook, şi-a asumat, marţi, răspunderea, în Senatul SUA, pentru problemele care au afectat utilizatorii reţelei de socializare online, subliniind că este anchetat cazul Cambridge Analytica şi vor fi luate măsuri.

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat recent firma de socializare online.

Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: