Business Internaţional

Mark Zuckerberg are noi planuri pentru WhatsApp, Instagram şi Facebook Messenger: Ce se va întâmpla cu unele dintre cele mai populare platforme de socializare

Mark Zuckerberg are noi planuri pentru WhatsApp,...

Autor: Tibi Oprea

27.01.2019, 17:05 3436

Mark Zuckerberg intenţionează să unifice infrastructura de mesagerie a serviciilor WhatsApp, Instagram şi Facebook Messenger şi să încorporeze în aceste aplicaţii sistemul de criptare end-to-end (în care doar utilizatorii care comunică pot citi mesajele), potrivit Reuters.

Cele trei servicii de mesagerie vor funcţiona în continuare ca aplicaţii de sine stătătoare, potrivit unui raport care citează patru oameni apropiaţi iniţiativei. Facebook a declarat că lucrează la adăugarea acestui sistem, care protejează mesajele de a fi văzute de oricine cu excepţia participanţilor la conversaţie, la mai multe dintre produsele lor de mesagerie. Acest lucru ar facilita conectarea utilizatorilor între reţele, potrivit companiei.

“Este mult de discutat şi dezbătut pe măsură ce începem un proces lung de descoperire a tuturor detaliilor legate de funcţionarea acestui demers”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

În urma acestor schimbări, un utilizator Facebook, de exemplu, va putea trimite un mesaj criptat cuiva care foloseşte doar un cont de WhatsApp. Dar, în acelaşi timp, această tehnologie nu ascunde întotdeauna metadatele (date despre alte date) – informaţii despre cine cu cine vorbeşte, de exemplu. Orice integrare a metadatelor va permite cel mai probabil Facebook să ştie şi mai multe lucruri despre utilizatori în urma conectării unor identificatori – numere de telefon, adrese de email ş.a. – între ei pentru aceia care folosesc serviciile de mesagerie independent unul faţă de altul.

De asemenea, Facebook ar putea folosi acele date pentru a percepe costuri mai mari pentru publicitate şi servicii orientate, deşi ar trebui să renunţe la anunţurile bazate pe conţinutul mesajelor din Messenger şi Instagram.

În plus, sistemele bazate pe numere de telefon manifestă îngrijorări suplimentare legate de confidenţialitate, dat fiind faptul că guvernele şi alte entităţi pot extrage cu uşurinţă din aceste sisteme informaţii legate de locaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO