Business Internaţional

Mark Zuckerberg face încă un pas în cursa pentru Biroul Oval, angajând unul dintre cei mai cunoscuţi consilieri din scena politică

Mark Zuckerberg face încă un pas în cursa pentru...

Autor: Alex Ciutacu

05.08.2017, 17:10 2215

Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au angajat un consilier democrat, încurajând zvonurile conform cărora CEO-ul Facebook intra în scena politica, potrivit Business Insider.

Consilierul, Joel Benenson, este fostul sfătuitor principal al lui Barack Obama şi a condus strategia electorală pentru Hillary Clinton.

Potrivit unui raport publicat în Politico, Benenson va conduce cercetările pentru Initiativa Chan-Zuckerberg, un efort filantropic lansat în anul 2015.

Cu toatea acestea, angajarea consilierului vine odată cu alte mişcări ale lui Zuckerberg care au fost percepute drept dorinţa de a candida la prezidenţiale.

Zuckerberg s-a îmbarcat într-o excursie prin mai multe state din SUA, oprindu-se la o fermă din Wisconsin, la fabrica Ford din Michigan şi la cimitirul Războiului Cibil din Vicksburg, Mississippi, printre alte locaţii.

Luna trecută, din rezultatele unui Sondaj al Politicilor Publice a reieşit că 40% din respondenţi l-ar susţine pe Mark Zuckerberg într-o eventuală candidatură la preşedinţie împotriva lui Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO