Business Internaţional

Mark Zuckerberg: Facebook a luat măsuri pentru contracararea ingerinţelor în alegeri

Mark Zuckerberg: Facebook a luat măsuri pentru...

Autor: Mihai Draghici

22.05.2018, 20:09 66

Facebook joacă un rol pozitiv în derularea alegerilor, facilitând contactele liderilor politici cu cetăţenii, afirmă Mark Zuckerberg, cofondatorul şi directorul general al reţelei de socializare online, subliniind că au fost luate măsuri pentru contracararea ingerinţelor.

"Facebook joacă un rol pozitiv în derularea alegerilor în întreaga lume prin ajutarea liderilor politici să intre în contact direct cu alegătorii. Sunt determinat să construiesc în continuare instrumente care să aducă oamenii împreună în moduri semnificative", a declarat Mark Zuckerberg în Parlamentul European.

"În anul 2016, am acţionat prea lent în identificarea ingerinţelor ruse prin Facebook în scrutinul prezidenţial din SUA. La acea vreme, eram mai concentraţi pe contracararea atacurilor cibernetice tradiţionale. De atunci, am făcut investiţii semnificative pentru a îngreuna comiterea atacurilor de acest fel prin Facebook. Am avut activităţi mai bune începând din 2016, inclusiv în alegerile din Franţa, în alegerile din Germania, în scrutinul special din Alabama", a explicat Zuckerberg în cursul audierii în Parlamentul European.

Mark Zuckerberg a prezentat scuze că Facebook nu a luat măsuri pentru contracararea ingerinţelor în alegeri, difuzării de ştiri false şi utilizării ilegale a datelor personale. "A devenit clar că în ultimii ani nu am făcut suficient pentru a împiedica folosirea în scop negativ a instrumentelor pe care le-am construit. Fie că este vorba de ştiri false, de ingerinţele în alegeri sau de utilizarea abuzivă a datelor personale, nu am avut o perspectivă largă asupra responsabilităţilor. A fost o eroare şi îmi pare rău", a afirmat Zuckerberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO